Spirituele Coach

Patronen

 

 

 

De menselijke conditie heeft te maken met een constante neiging tot groei. We moeten groter zijn dan we op dit moment zijn. Daarom hebben de meesten van ons een spirituele coach nodig om ons te leiden, ons te steunen, ons de weg te wijzen en ons bij te staan op ons pad naar hoger bewustzijn.

Een spirituele coach is anders dan een spirituele raadsman of levenscoach, en niet om veroordeeld te worden, dus ik verken dit concept meer volledig in de rest van dit artikel. Veel mensen zitten in de huidige cyclus van het leven als ze op zoek zijn naar manieren om te groeien en uit te breiden in alles wat we doen en weten gewoon niet hoe ze dat moeten aanpakken, behalve door zichzelf energiek en gelukkig te voelen.

Om te beginnen is niets van dit alles gemakkelijk als we in onze kindertijd zitten. En er wordt wel gezegd dat de persoonlijkheidsstructuur van een mens ongeveer 15 ademhalingen achter ons ligt in training en opvoeding. Als je je oud en ervaren voelt, kun je net zo goed stoppen met spelen. Als je je zo voelt, kun je dat het beste accepteren en dan iets anders kiezen, zoals tuinieren, dansen, een museum bezoeken, of naar de dierentuin gaan.

In het leven hebben we allemaal wensen voor meer en zijn we dankbaar voor beter. Het opgroeiende deel is de echte uitdaging in een maatschappij die groei en verandering in haar ritme moet opnemen. Kinderen omarmen groei meer, zij vinden plezier in de sociale lachwekkende aspecten van het leven, zij zijn introspectief en concentreren zich op gedroomde rekwisieten van de wereld. Het leven is eenvoudiger, ze vragen “waarom?” en raken gemakkelijk gefrustreerd door volwassenen die kortere wegen willen nemen. Het leven praat tegen hen, en ze willen niet genegeerd worden.

In dit stadium, voordat iemand zijn volledige ontwikkeling bereikt, kan het doel van zijn aanwezigheid hier zijn om op te groeien, zodat hij zijn hart verruimt, agressieve emoties vermindert en zijn starre houding tegenover levensconcepten loslaat, zodat hij in de helderheid van zijn hart kan leven. Deze houding wordt vaak geassocieerd met liefde. De spirituele coach is degene die je uitnodigt om je angst te beheersen door je af te vragen: “Bij wie wil ik niet zijn? Op welke manier is er een blokkade op mijn pad? Wat zijn de hindernissen op mijn weg om de gebruikelijke obstakels die je voor jezelf hebt gecreĆ«erd te overwinnen. Dan kun je je openstellen en het innerlijke kind tot leven laten komen — en leven.

Door deze levensfase en dit talent waarmee je geboren bent te accepteren bevrijd je jezelf van een van de grootste problemen van de menselijke evolutie – “Vrije wil”. De geest gebruikt de vrije wil om je op een diep niveau te helpen helen. Je moet de bereidheid hebben om te luisteren en er ontvankelijk voor te zijn, want vrije wil gaat ook over handelen tegen je eigen verlangens in. Vrije wil is de weg van de dualiteit van het levensproces van groei en ontwikkeling, waarbij de vrije wil het wint van wat je wilt. Zo gaat bij bomen de levenskracht door de zich ontwikkelende stam en laat het blad en de bladeren vastzitten in de schors. In het geval van de mens hebben we ook een vrije wil in die zin dat we kunnen kiezen wat we op het blad willen aanbrengen.

Sommige mensen zijn in strijd met hun behoefte aan zelfgroei, de liefde voor de natuur, zoals kamperen, vissen, en houtbewerking. Dan vechten ze ertegen omdat het in hun gemak snijdt. Bijv. de ene goede dag aan de rivier inruilen voor een andere, zodat het snijdt in hun spaargeld of hun dagloon.

We kunnen de vrije wil ook voor iets anders gebruiken. We kunnen kiezen wat we op onze bankrekeningen willen sparen. We kunnen kiezen hoe we willen leven. Door van onszelf te houden en de creatieve energie van liefde aan te wenden, trekken we in ons leven aan wat we wensen te ervaren. Voor mij, vooral in mijn leven met mijn sterk innerlijk kind en ouder wordende ouders, zijn er momenten, nu misschien vaker dan ooit, dat ik ga voor wat ik wil in het leven. Dat is omdat ik het heel graag wil. Ik heb ook de neiging spontaan te zijn.

We zijn hier allemaal om te groeien, ons te ontwikkelen en tot uitdrukking te brengen wie we zijn… om te zorgen voor het welzijn en de ervaring voor onszelf en anderen. Een spirituele coach kan ons helpen om manieren te vinden waarop we ons gedragen om ons weg te leiden van of door obstakels heen om meer en meer van onze verlangens en interesses te ervaren. Hij kan helpen om de weerstand te verzachten en ons innerlijk licht te verruimen. De spirituele coach kan ons helpen om uit de gewoontes en patronen te stappen die ons proberen tegen te houden of die ons stevig geplant houden in alle staten van zijn.

Er zijn vele manieren waarop een persoon een spirituele coach kan ervaren. Het kan zijn dat ze naar je toe komen voor een kleine suggestie of een zeer zwaar nieuws….ze kunnen willen dat je ze een knuffel geeft….ze kunnen een zeer specifieke reeks instructies voor hen of jou willen. Een van de meest gebruikte methodes van beoefenaars is om te werken in de limousine van hun aanwezigheid. In het licht.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.