Scotland Scotland

Er zijn vele, vele plaatsen in Schotland die perfect zijn voor iedereen die wil zeggen: "Ik ben nog nooit eerder geweest"! Schotland in de herfst is prachtig, dus de betere tijd om te bezoeken. Misschien wilt u niet alleen Schotland, maar Schotland in de zomer, de lente of zelfs de winter.

Ik ben net terug van een reis naar Schotland met een flinke dosis adrenaline die nooit faalt om alles te raken waardoor het transport misschien moet worden verbeterd. De keuken was subliem, de kleine 'gebieden' van Split Tartans en Stormetting waren buitengewoon gracieus. aardrijkskunde had inhoud voor mij. Zelfs de omgeving werd belemmerd door het feit dat het zuiden er niet in slaagde om enkele lokale problemen op te lossen. Maar de psyche van Schotland lonkt en accepteert slechts een beperkt aantal dat als de beste van Schotland wordt geaccepteerd.

Ik denk altijd aan het feit dat ik mezelf heb kunnen vermaken, zonder al te veel na te hoeven denken over de verandering in het weer. Geen verandering, godzijdank. Ik zag nauwelijks de meeste zon die een snelle glimlach zou brengen. Maar het einde van de dag was ongelooflijk ontspannend. Sindsdien heb ik geleerd dat het weer er weinig toe doet. Als opvoeder had ik weinig behoefte om de deur uit te gaan, anders zouden mijn ogen de lucht volgen.

Schotland is vrij klein, maar ik moest mijn omgeving en mijn eigen gedachten nog ontdekken. Gelukkig is Engels een vlakke en gemakkelijke taal om te leren, waardoor je een miljoen en een relevante vragen kunt stellen, maar het klinkt niet als de taal van deze mensen in Schotland.

Terwijl ik op een schapenboerderij zat te denken om mijn volgende bestemming de schapen te laten vinden, begon ik te bedenken hoe, als ik terug zou komen, alle andere mensen van het huisje dezelfde dingen zouden willen zeggen en doen als ik had gedaan. Dus hebben ze al kinderen voortgebracht? Er zat een nieuwe vrouw in een oude schommelstoel. Ik zou haar moeten bellen.

Hebben ze al kleinkinderen? De vrolijke oude man in de schommelstoel moet er zeker een zijn. We waren zelfs in staat om meer te converseren dan we nodig hadden, toen we onze taal spraken.

Het was op dat moment dat de gedachte bij me opkwam. Ik zou graag groen vinden en dat liggende schaap missen en al die mensen zien, allemaal vervuld van zijn of hebben. Dit was de aard van het magere gezicht van die nieuwe vrouw en haar vorstelijke knieën die uitgedroogd waren van de oefening, grijze haren op de tenen. Ik heb de oude man nooit gezien voordat ik de vrolijke oude man zag die nu in de schommelstoel zat.

Ik werd vervoerd in zijn stoel naar de schapenweide, vroeger toen ik van school ging en met mijn neven en nichten in het water en op het strand speelde. Hoe lang was het geleden dat iemand zijn of haar handen op het middel van mijn zus of mij had gelegd. Het was me zeker nog nooit eerder opgevallen. En als ik dat niet had gedaan, wist ik nu dat ik het ook nooit had geweten.

Iedereen heeft een verleden. Maar waar het ook ging, ik vond het altijd waar het allemaal begon. En hier vind je het ook. Het wordt jouw verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.