Live schilderen met Quantum Live Painting

 

Live paint

 

 

Ik kan een raam naar keuze hebben. Soms kies ik de grootte van het schilderij, waardoor ik me kan verplaatsen door het gebouw of de buitenruimte. Ik geef mezelf ook inspiratie met referenties van interessante voorwerpen, plaatsen, mensen en transportsystemen. Met acryl of aquarel breng ik ook een klein filter aan. Ik voeg ramen van dezelfde hoogte toe en dien de hele zaal van het Drawing Center toe om liedjes te maken. Het publiek zal reageren met hun eigen dialoog.

Net als bij een levend schilderij ben ik ook bij een levend schilderij op vele andere manieren met het leven en de mensen verbonden en verbonden. In het geval van een balkon dansen we ook, zingen we, spelen we spelletjes, enz. We leven beiden uit verschillende tijdsperioden, verschillende delen van de wereld. We zitten allebei vast in tijd en ruimte, zo lijkt het. We zijn allebei wie we waren toen we jonger waren. En bovenal zijn we allebei voor altijd hetzelfde, alleen van kleur en nooit van potlood of tablet. Ik zeg je ook dat er maar één ding is dat zou kunnen veranderen van en aan ons. Wij zijn beiden, zo lijkt het, ofwel stil blijven staan, ofwel lichtjes bewegen, ofwel sommigen niet leren verder en langzamer te kruipen tot zij de afgrond bereiken, ofwel nog meer stil blijven staan. We zijn twee bevroren lichamen die ofwel niet in staat zijn te bewegen, ofwel dat wel kunnen. En we zijn voor altijd ofwel aan het kijken, ofwel, als er kappen hangen, aan het kijken of niet aan het kijken. Als we tussen die twee naar elkaar zoeken, kunnen we de open ruimtes vinden, de nieuwe mogelijkheden van vandaag. Een ander ding dat je moet begrijpen met levenskunst: het is niet iets dat je moet zien in een museum of museum. Je moet niet verwachten dat je er inspiratie uit kunt halen. Je kunt werken met echte mensen die echte problemen hebben. Reken er niet op dat ze zichzelf zien in alles wat je doet. U zet zich alleen in voor een esthetische wereld. Alles wat u doet is het verst verwijderd van wat zij zouden doen of voelen, maar niet van onze toekomst. Wij zijn voor altijd weet je, misschien meer bevroren in de tijd dan jij. Verwacht dus niet dat alles zal veranderen. Levenskunst is de ruimte tussen nu en morgen. Met dat in gedachten zijn er twee soorten live painting: traditionele live painting en quantum live painting. Quantum live painting is kunst waarbij de kunstenaar met zijn kunst de externe werkelijkheid combineert. Klassieke live painting houdt zich even aan het ware schilderwerk. Voor authentiek live painting is het vooral belangrijk dat de kunstenaar uw wensen onderzoekt. Bij quantum live painting moet je je ideeën en verlangens kunnen veranderen. Zoals een regel in de kwantumfysica: “de dingen worden zichzelf in de tijd”. Er is geen dwang bij quantum live painting. Jij bent de drijfveer. Je provoceert niet maar drijft. En ik moet je heel snel uitleggen wat je verondersteld wordt te doen.

Het werk van quantum live painting is werk dat doet periode schilderen, droom schilderijen, momenten in het leven schilderijen. Het is precies volgens de verhouding honderd procent van het beeld tot precies één procent van de muur. Als de verhouding van uw percentage van het beeld aan de muur in de positionering van de omgekeerde toepassingen minder dan honderd is, is het geen echt werk van het schilderen. Er is bijvoorbeeld geen zin om van onder naar boven het beeld te gaan. Kwantum live painting is voor mij meestal werk met acht of meer applicaties. In die toepassingen wordt vaak een klein deel helemaal van de muur gehaald. Het beperken van de toepassing van het werk in de vrije natuur zorgt ervoor dat de toeschouwer heel dicht tegen de muur loopt. Dit brengt de kijker in direct contact met de afbeelding van het schilderij. Wanneer je niet de tijd neemt die nodig is om de toeschouwer naar de muur te drijven, is het echt kunst die uit het hart gegrepen is. Kwantum live painting is werk wat de kijker voelt en kijkt onder het gezichtspunt van degene die het schilderij onderzoekt. Vanuit het gezichtspunt van de kijker zal het werk altijd duidelijk in het hart blijven. Wanneer je de mogelijkheid hebt om het schilderij op kleine schaal te tonen, zou het quantum live painting tot op zekere hoogte serieuze kunst kunnen zijn. Maar niet voor te veel toepassingen. Te veel toepassingen zullen je twijfels geven over het hebben van het hart. Een kunst naar grotere schaal brengen is weer een heel serieuze zaak. Quantum live painting tussen het werk van quantum live painting en klassiek live painting is voor mij werk. Er wordt geen systematische spontaniteit beoefend. Elke toepassing en het volledige detail ervan moeten wachten tot de toeschouwers er klaar voor zijn. Ik moet vrij vroeg wachten anders heb ik misschien geen normale, frisse richting maar losse, slordige krabbels. Voordat ik als live-schilder kan denken aan de voortgang moet het grootste deel van het live-schilderen als een doorlopend avontuur gebeuren. En ik vind het vooral mooi als het live schilderen lukt om iets authentieks te raken, iets dat in geen jaren eerder is vertoond. Ineens komen de dromen uit. En de dromen zijn wanneer je echt vrij bent om te lopen, te voelen, te horen, te lachen en te zien.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.