Hoe vraag je wat je wilt?

Bedrijfsuitje Apeldoorn

 

 

 

 

Hoe zit het met zakelijk netwerken? Probeer eens een nieuwe klant te ontmoeten. Vertel hen dat hun bedrijf iemand nodig heeft met jouw vaardigheden en ervaringen om die doelen te helpen ontwikkelen. U hebt hun steun en ideeën nodig om uw doel voor uw bedrijf te bereiken. Je hebt hun begrip en expertise nodig om je bedrijf te laten groeien. Wanneer u dit aan uw klant biedt, voelen ze zich gemakkelijk tot u aangetrokken en willen ze van u leren. ook kunt u uw medewerkers harder laten werken m.g.v. een bedrijfsuitje

Heb je gemerkt dat het de aandacht en het vermogen om jezelf te beschrijven zijn die de zaadjes planten voor succes in het netwerken? Klanten vragen niet eens naar je contactinformatie, laat staan je cv? Ze moeten eerst zien wat ze willen weten en voorbeelden zien van wat ze willen ervaren.

Dit is belangrijk om te begrijpen, omdat het de focus verschuift van wat je van je toekomstige werkgever wilt, naar wat je nu inbrengt in de focus. Vraag jezelf af: “Hoe voelt het om van anderen te kunnen vragen wat je wilt?” Het is geen kwestie van anderen vragen wat ze van je willen. Het gaat erom dat je jezelf de gave geeft om te vragen wat je van anderen wilt.

Wanneer je je concentreert op wat je anderen wilt geven, verruim je op natuurlijke wijze de focus van je relatie van jezelf naar anderen. In staat zijn om van anderen te vragen wat je wilt, is de basis van professionele etiquette. En het is ook de sleutel tot zakelijk succes bij het netwerken. Het is onhandig, ongemakkelijk, en zal waarschijnlijk centraal staan wanneer je voor het eerst mensen ontmoet of wanneer je verslag uitbrengt aan een manager. Maar het is wat we nodig hebben om mens te zijn. We hebben allemaal dezelfde basisbehoeften: opgezocht te worden en een bron te krijgen die ons eerlijk en echt kan helpen.

Het is niet moeilijk om deze eenvoudige en diepzinnige waarheid te leren, hoewel het geen aangenaam gesprek is om steeds te horen. Het is moeilijk om te horen, maar het is de waarheid. Het is niet een kwestie van zeggen of denken dat je wilt dat anderen je meer geven dan je zelf van anderen wilt. De andere kant van die vergelijking is niet altijd ja, maar meer een nee, en dat is wat er in de meeste gesprekken tussen vrienden en familie voorkomt. Als we te vaak “ja” zeggen, beginnen we ons te gedragen alsof we al hebben wat we willen, en dat is de weg naar mislukking.

De gave om te vragen wat je het liefste wilt is het begin van het einde van de relatie. Je einde in gedachten hebben, en zeggen hoe je het wilt, zal je energie focussen en resulteren in de relatie die verder gaat dan de behoefte om gewoon gebruikt te worden. Als je te vaak “ja” zegt, verslapt de focus en gaat weg van wat je wilt … en dat is “waarom” je in de eerste plaats “ja” zegt.

Dus, wat zeg je over jezelf als je vraagt wat je wilt? Hoe kom je over als je mensen vertelt wat je het leukst vindt? Wat zeg je als je mensen vertelt wat je het minst leuk vindt? Zien mensen je gewoon als een van “die jongens”, of reageren ze met oprechte interesse en enthousiasme?

Een van de beste adviezen die ik ooit kreeg was van een man genaamd Craig afdeling bij onderzoek verder. Craig was een man waar ik mee opgroeide. 1987, 1994, en 1997, waren de beste jaren van mijn leven. Hij was slim, aardig, en een groot leider. Ik dacht bij mezelf, “Ik wou echt dat mijn vader zo’n steun was geweest.” Craig zei me, “Nee, je vader en moeder willen dat je slaagt.” Hij zei, “Ze vertellen je de hele tijd wat ze willen. Weet dat het goed voor je is om te doen waar je voor kiest.”

Ik streef er dus naar de beste te zijn in wat ik doe, elke minuut van elke dag. Ik ben niet altijd succesvol, maar ik ben effectief en productief. Het is niet altijd succesvol, maar het is productiever. Soms krijg ik niet de resultaten die ik wil. Dan kijk ik naar mijn coach of mijn geloof in mezelf. “Ik ben te zwak. Waarom zou ik niet doen wat ik weet dat goed is?” Zo simpel is het.

Ik wil anderen helpen hetzelfde te doen. Ik wil dat mensen doen en denken dat ik te zwak ben om te doen wat ik weet dat juist is. Ik zeg niet het juiste, het is niet het gemakkelijkste om te doen, maar het is het machtigste wat ik weet te doen. Maar, dat weet ik ook. Ik weet dat het het krachtigste is wat ik kan doen. Soms ontbreekt het me aan het vertrouwen om het te doen. Dat is wanneer ik instort en opgeef. Dan zoek ik steun. En dan leer ik van mijn ervaringen. Eén dag tegelijk.

lees meer:

  • Racen op circuit | 390
  • Racen op Zandvoort

Leave a Reply

Your email address will not be published.