Hoe kun je jezelf uitdrukken met de piano?

Piano Den haag

Verwijder eerst alle internetsporen van het liedje van je harde schijf. Hiermee bedoel ik de kopieën op de harde schijf van je computer, je iPod, je bibliotheek met liedjes, of wat dan ook. Zorg ervoor dat je de audiobestanden niet opslaat als de liedjes die de pianolerares speelde toen ze je je eerste les gaf. Het ergste geval voor problemen is dat de bestandsnamen verkeerd gespelde woorden bevatten.

Download de liedjes van de website van de pianoleraar. De beste liedjes zijn meestal de liedjes die het meest gestructureerd zijn. Download de eerste vijf of zes lessen.

Het eerste wat je moet doen is de volgorde van de witte toetsen op de piano uit je hoofd leren. Als je een piano hebt, dan zal dit je eerste stap zijn. Anders kunt u een gedachtenspoor gebruiken. Denk gewoon aan een vreemd woord, of een dier. Zoals “kat”, of “erest”, of “Required”. Volg dit met een soortgelijke gedachte: “Ist ist” (ik stond) + “gy” (machine) + “-.at” (het was)

Het tweede wat je moet onthouden zijn de nootnamen waarmee elk van die oneven woorden correspondeert. Begin met de witte toets links van het oneven woord, en ga chromatisch omhoog naar rechts. Stop dan, en speel die noot opnieuw. Danny isttedo heeft een woord met “at”.

Hoe zit het met de banden tussen de liedjes? Ga terug en lees de inleiding van Little Mozart. Het vertelt je hoe Mozart de melodie van Jingle Bells vond.

Ga naar het bovenste gedeelte van de piano, en daar is een kleine ruimte genaamd de pakruimte. Is dit waar je het plectrum legt? Je kunt deze ruimte voor andere doeleinden gebruiken, maar op dit moment concentreer je je op het ritme van de muziek.

De meeste mensen beginnen met het lezen van de noten, maar hier is iets meer geduld voor nodig. Ga terug naar de witte toetsen, die meestal in groepen van twee en drie over de piano zijn gerangschikt. Dit wordt een Octaaf genoemd, van het Italiaanse woord “octa-icta”. Speel de vierde Octaaf aan de rechterkant van de piano. Druk nu de vijfde noot van het octaaf met je duim op de zwarte toets in het midden van de piano. Onthoud de naam van de zwarte toets, die komt later aan de orde.

De zwarte toetsen zijn in groepen van twee en drie. De eerste toets in de groep is C. Nu, de witte toets rechts van C is D. Speel D en dan E. Vervolgens, rechts van E is F. Links van F is G. Links van G is A, wat de eerstvolgende zwarte toets is. De laatste zwarte toets links van A is B, waarmee de piano wordt afgesloten.

Omdat de methode voor elke hand anders is, is het belangrijk dat u het werk elk in afzonderlijke taken leert. In het begin werkt u alleen. Naarmate u elke hand beter beheerst, voegt u kleinere taken toe aan elke groep. Dit zal je binden aan elke vaardigheid. Naarmate je een groep perfectioneert, werk je aan nieuwe taken die een aanvulling zijn op je vorige groep. Dit zal je verplichten om meer vaardigheden te leren. Speel elke noot afzonderlijk en luister naar hoe hij klinkt. Probeer de relatie te horen tussen de noot en de rest van de noten eromheen. Wat wordt er herhaald? Is het een sterke relatie, een secundaire relatie, of is het een monotone relatie? Bied fijne, gedetailleerde beschrijvingen van deze relaties.

die je moet schrijven, en neem ze op je eigen piano op. Als je eenmaal jezelf hebt opgenomen terwijl je elke noot speelt, zal je relatie tot die noten, en je vaardigheid om correct te spelen, met sprongen vooruit gaan! Speel je nieuw gevonden vaardigheid heen en weer op je keyboard. Kies verschillende groepen toetsen. Als je die niet kent, maak ze dan. Experimenteer met verschillende. Het is heerlijk om je creatief en innovatief te voelen voor de piano. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je zult ontdekken over hoe je jezelf via die toetsen kunt uitdrukken, want dat is waar het bij kunst en techniek om gaat!

Lees meer:
Pianoles Houten 
Pianoles Den haag 

Leave a Reply

Your email address will not be published.