De Onroerend Goed Galerij

Kunstgalerie Den Haag

 

 

 

Omdat galeriehouderschap kostbaar en kwetsbaar kan zijn, komen galeriehouders die het meest beloond willen worden, in de verleiding hun kunstvoorwerpen te veilen. Galerijverkopen, die vroeger meestal buiten de kunstgemeenschap van een stad werden gehouden, vinden nu plaats in het gebouw waar de galerie is gehuisvest. Exorbitante verzamelingen schilderijen, familiefoto’s, antiek en kunstenaars worden verkocht aan de hoogste bieder. Baker’s heeft dit spel van het volledig afstand doen van eigen werken nooit gespeeld door ze te verkopen aan de hoogste bieder zonder er rekening mee te houden dat ze werden verkocht voordat ze ├╝berhaupt opeisbaar waren. Vaak echter wordt de verkoop niet “vlot getrokken” zoals nu het geval is, en moeten de schilderijen nu op een galerijplaatje worden gezet. Een galeriehouder kan ervoor kiezen zijn schilderijen door een “chip” of “cale” van een kunstgalerie te kopen, waardoor hij de volledige controle over de verkoop verwerft, behalve dat de kunstgalerie het recht heeft de drie of vier aan haar verkochte schilderijen terug te kopen wanneer de verkoop niet doorgaat.

Verkoop Verleden

De verkoopprijzen worden grotendeels bepaald door de centen, dubbeltjes, enz. Sommige verkopers schrijven “veilingen” uit van deze “verkoopsvoorwaarden” voor een Nederlands veilinghuis als middel om tot een prijs te komen. Fabrikanten begrijpen dat een deel van de waarde van het metaal dat gebruikt wordt om een schilderij te maken kan bijdragen aan de 75% korting die grammen uniformiteit kunnen geven voor een aanwijzing over de bestelde in een set. Anders kan een ontwerper twintig schilderijen maken van een enkelvoud of twee, en ze verkopen voor het bedrag van de hele set. Als ontwerper kan dit een geweldige kans zijn om rechtstreeks aan de klant te kopen en zo de overheadkosten van tussenpersonen te vermijden.

Hoewel er geen limiet lijkt te zijn aan de mate waarin een galeriehouder zijn schilderijen met korting kan verkopen, is deze meestal beperkt. Volgens zijn eigen beschrijving kan een galeriehouder zijn schilderijen zo goedkoop verkopen omdat hij ze met een lage waarde wil verkopen of omdat er een zwak punt in zit.

De Prijs

Het belangrijkste aspect van een verkoop is het dollarbedrag van de verkoop, en de dollarbedragen van te koop aangeboden schilderijen zijn gewoonlijk gebaseerd op een of andere waardemeter. Tegelijkertijd is het bedrag gebaseerd op de specifieke artistieke waarde in verhouding tot de hoeveelheid te verkopen voorwerpen. Als in een bepaalde stad in de Verenigde Staten op dezelfde dag een huisveiling wordt gehouden, kunnen bij elke opendeurdag hele vaten palmolie voor $1 worden verkocht. De daling van de prijzen heeft het mogelijk gemaakt om verf in hoeveelheid tegen veel goedkopere waarden te verkrijgen. Om hier een caveat bij te plaatsen: wanneer een verkoper de term “koopje” gebruikt, is hij onmiddellijk naar een koper toe niet letterlijk. De verkochte goederen kunnen van lagere waarde zijn dan de waarde die zij voor de verkoper hebben, of het nu “koopjes” zijn of niet.

Vijandigheid

Net zoals er een maximumprijs is voor onroerend goed, is er een maximumprijs voor alle goederen. Of een bepaald goed aan waarde wint wanneer het wordt verhandeld, hangt af van vraag en aanbod op de markt voor dat goed. Wanneer goederen te snel worden gekocht, zal de reactie van de verkoper zijn dat de prijs van het goed wordt opgedreven. Wanneer de goederen te traag worden gekocht, zal de verkoper aarzelen om de prijs te verhogen. Uiteindelijk bepaalt de markt de waarde niet. Het is de persoon die de beslissingen neemt.

De reden voor de hoge prijzen van goederen is dat er niet genoeg aanbod is voor de vraag. Bijvoorbeeld, iemand wil zijn huis renoveren en verkopen. Het is niet ongebruikelijk dat de verkoper zijn huis voor een hogere prijs verkoopt dan hij ervoor heeft betaald. Dit gebeurt zelfs wanneer de koper tevreden is met de staat van het huis. Het punt is dat alle goederen aan verandering onderhevig zijn. Dit betekent dat de waarde van een bepaalde grondstof (in dollars of ponden) zal schommelen naarmate de markt verandert. Dit is de reden dat wanneer de waarderingen van goederen en geld zo sterk schommelen gedurende de dag en de nacht (afhankelijk van de aandelenmarkt, de berichten op TV of deMexicaanse markten)

Er zal enige ongerustheid zijn onder de heldere beleggers wanneer de prijzen stijgen. Ze maken zich zorgen dat hun prijzen te ver omhoog zijn gegaan. Mensen zijn overgevoelig voor veranderingen op de markt. Dit geldt vooral voor degenen met een hoog rendement op hun investering, waar diamanten juwelen van Cork er een van zijn. Een beroemde handelaar zei dat het bovenste deel van zijn diamanten halsketting gelijk moest zijn aan het onderste deel.

Er is een grens aan hoe laag en hoog kan gaan.

Het komt erop neer dat de echte “ondergrens” de plaats is waar de prijzen rusten, dat wil zeggen de beurswaarde, de cash flow en de winsten of verliezen op bepaalde transacties.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.