5 Dagtochten naar Utrecht, Nederland

Dagje uit utrecht

Amsterdam ligt ook op een korte treinreis van Utrecht, dus waarom zou je geen rondvaart maken? Je kunt eenvoudig een rondvaart van Utrecht naar Amsterdam boeken bij de lokale reisorganisatie Sinti en Roma. De cruise voert je langs het prachtige IJ en de Rijn, een van de meest pittoreske rivieren ter wereld. De cruise kost slechts €29 per persoon, dus het is een geweldige manier om het Nederlandse platteland te zien terwijl je ook Amsterdam te zien krijgt.

Vanuit Amsterdam zijn er ook veel dagtochten die je kunt maken. Wij raden u aan de nationale parken Waterland en Veluwe te bezoeken, die op slechts ongeveer een uur van Amsterdam liggen. Deze parken zijn beroemd om hun bossen, meren en rivieren en vormen een leuk uitstapje vanuit Amsterdam.

Bezoek het Binnenhof.

Het Hofvijver Binnenhof staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoekje waard als je in Utrecht bent. Het Hof herbergt het 17e-eeuwse Binnenhof, het oudste en mooiste parlementsgebouw ter wereld. Het Binnenhof is niet alleen prachtig, maar ook een zeer interessante plek om te bezoeken. Binnen ziet u de oudste stadspoorten ter wereld, veel Nederlandse koninklijke kunstvoorwerpen, en veel oude muurschilderingen.

Om het Binnenhof en de binnenplaats te zien, kunt u op een tram stappen die direct voor het Rijksmuseum stopt. U kunt ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Rijksmuseum, dat zeker een bezoek waard is. Het museum heeft prachtige kunst, waaronder enkele Rembrandts. Het museum is ook op zaterdag tot 21.00 uur geopend, iets om rekening mee te houden als u het Rijksmuseum op een zaterdagavond wilt bezoeken.

Drink een Douche biertje bij Brouwerij Van Steenberge.

Als je graag een uniek Nederlands biertje wilt proberen, raden we je aan om Brouwerij Van Steenberge te bezoeken. De brouwerij is gevestigd in de stad Breda, op ongeveer 40 minuten van Utrecht. Als je vanuit Utrecht naar Breda reist, kun je het beste op de trein of bus stappen.

De brouwerij is erg mooi, met veel oud-Hollandse kunstvoorwerpen, mooie tuinen, en een restaurant. We raden je aan de brouwerij te bezoeken, zelfs als je geen Douche bier gaat drinken is het een goed bezoek. De brouwerij is alleen al de moeite waard omdat het een mooie plek is om te bezoeken. De brouwerij is elke dag open van 11.00 tot 18.00 uur, dus het is een geweldige plek om te bezoeken in de zomer of in het weekend.

Slotwoorden

Utrecht is een mooie en historische stad. Als je de kans hebt, raden we je aan om Utrecht in de zomer te bezoeken en een rondvaart over het IJ te maken, de Domtoren te bezoeken en te genieten van een Nederlandse maaltijd in Het Uur van het Paar. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Hofvijver of de Dappermarkt om wat mooie Nederlandse architectuur te zien en een bezoek brengen aan de Douche brouwerij in Brouwerij Van Steenberge. Wij wensen u veel plezier met onze stadsgids van Utrecht!

Leave a Reply

Your email address will not be published.